Актуално

На фокус

Кание Уест предложил на Доналд Тръмп да се кандидатира за негов вицепрезидент

Кание Уест предложил на Доналд Тръмп да се кандидатира за негов вицепрезидент

26.11.2022

Втори Фронт

106


Рапърът Кание Уест, който обяви намерението си да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 г., твърди, че е предложил на бившия президент Доналд Тръмп да бъде негов кандидат за вицепрезидент, съобщи Би Би Си.

Американският изпълнител, който промени името си на Йе, публикува в социалните мрежи видеоклип на логото на кампанията си под надслов "Ye 24".

Уест се кандидатира за президент на САЩ и през 2020 г., но успя да привлече едва 70 000 гласа.

По-рано през седмицата той бе забелязан в голф клуба на Тръмп в Мар-А-Лаго в компанията на Ник Фуентес, известен американски националист.

Уест каза, че бившият президент на САЩ бил "силно обезпокоен", когато чул предложението на рапъра да се кандидатира като негов вицепрезидент. Самият Тръмп неотдавна откри кампанията си за президент на САЩ. Във видеозаписа рапърът твърди, че "Тръмп започна да ми крещи на масата, казваше, че ще загубя. Той работил ли е въобще за някого?"

45-ият президент на САЩ потвърди, че е вечерял с известния рапър в имението си във Флорида. Тръмп обаче увери, че вечерята не е продължила дълго и е преминала безпроблемно, предаде Франс прес.

Източник: БТА

Свързани статии