Актуално

На фокус

Кандидат-правосъдният министър се оттегли заради наранено достойнство

Кандидат-правосъдният министър се оттегли заради наранено достойнство

06.08.2021

Втори фронт

1717


Кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов, издигнат от "Има такъв народ", се отказва от позицията. Той не съобщи това лично. Вместо от него новината дойде от претендента за премиер Петър Николов.

"Всичко онова, което са наложи да преживее като изказвания и публикации в пресата, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", обяви Николов. И уточни, че заместникът на Иванов ще бъде обявен скоро.

Момчил Иванов беше подложен на сериозни упреци и нападки заради свои фейсбук постове, в които говори за "соросоиди" и "майкопродавци". В публичното пространство се появиха и текстове от чат, за които се твърдеше, че са част от негов вулгарен разговор със студентка.

Лично зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов излезе да го защити. "Възхитен съм в кавички от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, която публикуваха за Момчил, за ада, на който подложиха семейството му", обърна се Йорданов с мрачно негодувание към журналистите.

 Източник: СЕГА

 

Свързани статии