Актуално

На фокус

Калин Тодоров: Искам да разсея илюзията, че в България има сериозни кукловоди

Калин Тодоров: Искам да разсея илюзията, че в България има сериозни кукловоди

11.01.2021

БНР

854


"Мъча се да разсея дългогодишната илюзия, че в България наистина има сериозни кукловоди, от които изцяло зависи българското развитие", каза писателят Калин Тодоров, който представи пред БНР новата си книга "Зад завесата: Големия брат".

"С тази книга се опитвам да докажа, че българските кукловоди, които имат много сериозна вина за всичко, което се случи, се нагаждаха в нишите, които остават от действията на големите, на световните кукловоди. Те в някаква степен бяха момчета, които изпълняват определени поръчки и момчета, които се възползват от временен вакуум - когато единия "голям брат" си тръгва и идва на негово място друг "голям брат". В началото двамата "големи братя", имам предвид американци и руснаци, действат съвместно, а после започват да не се разбират толкова. В тези моменти, когато те не наблюдават много добре тук ситуацията, местните кукловоди успяха да се наместят, успяха да понакупят кое-що и да пооткраднат някоя пара". 

По думите на писателя основното развитие на България се е определяло от големите кукловоди, а не от местните им епигони.  

"Много сериозни играчи зад кулисите нямаше в България", категоричен беше Тодоров.

 

Свързани статии