Актуално

На фокус

Калифорнийска учителка премахна американския флаг и предложи на учениците да се закълнат във вярност пред гей-флага

Калифорнийска учителка премахна американския флаг и предложи на учениците да се закълнат във вярност пред гей-флага

07.09.2021

Втори фронт

1018


Калифорнийска учителка, която стана суперизвестна, след като се похвали в Тик Ток видео, че е свалила американския флаг в класната си стая, защото я карал да се чувства „неудобно“ и е предложила на учениците си да се закълнат във вярност пред флага с цветовете на дъгата, беше отстранена от преподаване. „Тя беше отстранена от класната стая и административно освободена, докато нашето разследване продължава“, потвръди говорителката на Нюпорт Меса Скуул, Анет Франко, пред Фокс Нюз в сряда.
Калифорнийска учителка премахна американския флаг и предложи на учениците да се закълнат във вярност пред гей-флага
Учителката е Кристин Питцел от Нюпорт Меса Скуулс, Ориндж Каунти.

Видеото, което беше недостъпно в Тик Ток в сряда, но е било запазено в Туитър акаунта @libsoftiktok, продължава по-малко от минута и показва Питцен, която разказва кратка история за полагането на клетва в нейната класна стая. „Окей, по време на третия срок правим обръщения и се полагат клетви за вярност“, казва тя във видеото. „Винаги казвам на своите класове, станете, ако така ви идва, не ставайте, ако така ви идва, кажете думите, ако искате, не сте длъжни да казвате думите.“ След това прошепва, че е свалила американския флаг от класната си стая, защото „не ѝ е комфортно“.

През уикенда Нюпорт Меса Скуул съобщи пред Фокс Нюз, че във връзка с инцидента е започнато разследване.

„Знаем за този инцидент и водим разследване. Без да обсъждаме въпроси, свързани с наши служители, можем да заявим, че показването на почит и уважение към нашия национален флаг е ценност, която ние насаждаме в нашите ученици и очакваме от нашите служители“, каза Франко в събота. „Отнасяме се сериозно към подобни въпроси и ще предприемем действия за разрешаването им.“

В понеделник група родители от квартала се събраха пред училището на Питцен на протест срещу видеото, съобщи NBC Лос Анджелис. „Не мога да повярвам, че може да е толкова невежа“, каза Стефани Кокс, един от родителите пред канала.

Случаят с видеото привлече вниманието дори на бившия директор на националното разузнаване Рик Гренел. „Що за родител би допуснал детето му да бъде обучавано от тази луда?“, написа в събота той в Туитър.

Източник: Фокс Нюз

Превод: "Гласове"

 

Свързани статии