Актуално

На фокус

Какво означава да гласуваш за ПП КОД ?

Какво означава да гласуваш за ПП КОД ?

30.03.2021

Втори Фронт

730


Любо Канов, зам. председател на КОД

1.Ние от КОД с нашия човешки, жизнен и политически опит не заставаме  пред избирателите като разрушители, не желаем физическото “ликвидиране” на опонентите си, не размахваме черни знамена и ковчези по площадите, не живеем в омраза и обвинения, а желаем да градим, да надграждаме и да утвърждаваме честното, нормалното и здравото за нашата нация и за нашите деца. Нашето послание е, не “долу” и “смърт”, а нагоре и напред! Ние имаме само един ясен противник и той е неразобличеният комунизъм.

2. Ние сме хора, които искат да опазят, да запазят и да предадат на бъдещето исконните и светли ценности на нашата традиция, история и нравственост, вече толкова дълги години изопачавани, потъпквани и покварявани от мрачният съветски комунизъм и от посткомунистическите носталгии по него.

3. За да постигнем морално оздравяване на нашия народ ние се обявяваме за категорична декомунизация и лустрация на всички впили се в сърцевината на държавността, правосъдието, бизнеса, медиите и образованието бивши висши комунистически кадри, дейци на тоталитарните тайни  служби, тероризиращи народа ни десетилетия наред, гаулайтери и “правоимащи”, АБПФК и техните преки наследници и изключването им от активно участие в съдбините на народа ни. Ние вярваме, че модернизацията на България не може да бъде извършена, ако не се отстранят тези кадри служещи на враждебни на нацията ни Империя, ако не се прочистят изцяло бившите кадри от службите пазещи националната ни сигурност и продаващи секретите на страната ни и на нашите съюзници от НАТО и ЕС, ако не се преустанови преподавателската дейност на “професори” и учители, които фалшифицират и крият истинската история на България и на комунизма от младите поколения българи, от медийни притежатели с неизкореними връзки и зависимости от своите ДС босове, от “бизнесмени” дължащи своето богатство и благоденствие на криминално-милиционерският си произход и от съдийско-прокурорско-адвокатската завера на “юристи”, завършили “право” в Школата на ДС в Симеоново. Тези хора имат лоялност и са свързани с Омертата на подземните си зависимости към Държавна Сигурност, ЦК на БКП, КГБ и Путинска Русия, тяхната вярност е не към Европейска България и към нашето национално бъдеще, а назад към Евразия. В името на тази цел, ние възнамеряваме веднъж завинаги да бъдат изринати всички съветски и комунистически паметници от територията на България, като символизиращи престъпния тоталитаризъм на сталинисткия съветски режим, който е идентичен с фашизма и нацизма, но неразобличен до днес в съзнанието на народа ни, както и решително да бъдат пренаписани всички учебници по Нова История на България.

4. Ние сме за справедлива социална система, която не се базира на преразпределяне на изработеното от работещите, успешните, инвестиралите в своето образование и отговорни към обществото хора в полза на онези, които инвестират единствено в своето възпроизводство и разчитат на държавата да поеме родителската им роля, както и да им осигурява прехраната, здравеопазването и елементарните им нужди срещу техният необразован и неинформиран глас. Ние не вярваме, че личният успех и трудолюбие на образованата част от населението трябва да бъде наказван чрез данъчна принуда с цел да бъдат привлечена симпатията на ниско-образованите и нежелаещите да се интегрират слоеве на населението, за което неизменно всички леви демагози призовават и на което винаги разчитат. КОД смята, че не може да има смислена избирателна активност и валидни електорални резултати, ако се продължи практиката абсолютно невежи и неграмотни хора, които настойчиво гласуват, продавайки гласовете си, без да схващат смисъла и значението на действията си, въпреки че основното образование и грамотността са безплатни и задължителни. Ние смятаме, че трябва да се въведе задължително 10 годишно образование, завършващо със сертификат за образователна компетентност и съответен ценз за участие в изборния процес. Онези, които възпрепятстват образованието на децата си следва да бъдат лишавани от социално подпомагане, а онези завършили без придобиване на базова и езикова грамотност, да върнат средствата осигурявани в училищата за тази цел, обратно на данъкоплатците.

5. КОД подкрепя националното самосъзнание, гордост, традиция и достойнство. Ние вярваме, че все по-активизиращият се в САЩ и за съжаление в Западна Европа, т.нар. Културен марксизъм, нео-марксизъм, прогресивизъм, нео-либрализъм и пр. е опит на световното левичарство, под нов облик, да заеме териториите изоставени от тоталитарния комунистически и сталинистки марксизъм. Ако го опростим, този феномен изглежда като опит онова, което Сталин не успя да постигне с терор и груба сила да бъде наложено чрез троцкистки, маркузиански, псевдолиберални и по-меки форми, при които се създават,идентифицират или изобретяват различни малцинства, които враждебно да се противопоставят на мнозинството, скрити зад лозунгите на някаква форма на подтисничество, борба за права, мултикуртурализъм, джендър идеологии, краен феминизъм и напоследък климатизъм, при който за подтисната жертва се обявява сама планета Земя. Тази  на “жертвите” цели да замести класовата борба от миналото, без напълно да я изоставя, с нова форма на борба използвайки Виктимологията, като нео-марксическа идеология. Ние се противопоставяме на тази война срещу нормалното, обичайното, общочовешкото за сметка на изключенията и абнормното. В това убежденията ни стъпват върху дълбоките основи на традиционните ни вярвания и морални традиции и разчитат на Православната ни Християнска вяра, без да изключваме вярата и морала на всички наши сънародници.

6. КОД е твърдо убеден, че пътят на България е в Обединена Европа, заедно с ЕС, НАТО и САЩ, а не в Евразия на Путинска Русия и Китай. Нашата икономика, търговия и културен прогрес са свързани със Западният свят и по този път България може да постигне развитие и благоденствие. При цялата наша езикова, културна, историческа и православна близост с Русия, ние не можем да продължаваме да сме слепи за имперските въжделения и вреди нанесени на България от Руската Империя, от Съветския Съюз и от сегашната пост-съветска Имперска Русия. Нашият интерес е в противопоставяне на двете бивши съседни империи в полза на собственият ни национален интерес и в здрави връзки с европейската общност. Това обаче не изключва по-близка сплотеност с държавите от Вишеградската четворка и с консервативните правителства от Западна Европа, както и достоен отпор на нео-марксистките опити за реванш на световното глобалистко левичарство.

7. В икономически план,ние от КОД вярваме в принципите на свободния пазар, честната конкуренция и капиталистическия начин производство, където най-способните и качествени производители, защитени от Държавата чрез справедливи закони, смислено данъчно облагане, предвидимо законодателство, работеща съдебна система, гаранции за личността, собствеността и сигурността на производителите и на покупателите, в контекста на Общият европейски пазар. Вярваме, че доходите, пенсиите и достойният начин на живот на българския народ могат да се постигнат само на основата на високо-производителен труд, високо образование, реална конкуренция между свободни стопански субекти, а не чрез конфискационни действия на правителството и преразпределение на доходите от труда на работещите към неработещите и безотговорните в името на фалшива справедливост.

“Свобода и всекиму своето!”

 Васил Левски

Свързани статии