Актуално

На фокус

Как семейството подкрепи Алек Болдуин след официалното обвинение в убийство

Как семейството подкрепи Алек Болдуин след официалното обвинение в убийство

02.02.2023

Втори Фронт

245


Актьорът Алек Болдуин официално е обвинен от прокуратурата на американския щат Ню Мексико в непредумишлено убийство на операторката Галина Хътчинс, която загина при стрелба на снимачната площадка на филма "Rust" през октомври 2021 г., предадоха осведомителните агенции.

Представители на прокуратурата казаха, че подобни обвинения са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията по време на снимките на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико.

Законодателството предвижда лишаване от свобода за срок от поне пет години по най-тежките точки от обвинителния акт, отбелязва Ройтерс. Адвокатът на Болдуин отказа коментар. Актьорът категорично отрича вина.

Защитата на Гутиерес-Рийд пък каза, че прокуратурата "напълно погрешно е разбрала факти и е стигнала до погрешни заключения", пише БТА.

На 19 януари прокурор Мери Кармак-Олтуайз, която води разследването, обяви, че възнамерява да повдигне обвинения в непредумишлено убийство на Алек Болдуин и на Хана Гутиерес-Рийд.

Миналата есен актьорът постигна споразумение със семейството на починалата Галина Хътчинс и съпругът й обяви, че няма да води дело за смъртта й. Тогава обаче Кармак-Олтуайз обясни, че постигнатата договорка няма да повлияе на окончателното решение за повдигането на обвинения от прокуратурата на Ню Мексико.

През октомври 2021 г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.

Една от версиите е, че по време на почивката някой от екипа е стрелял с истински патрони за забавление и след това е забравил да ги махне от пистолета.

Съпругата на Алек Болдуин – Хилария, публикува емоционален кадър на семейството, което има 7 деца!

„Надявам се, че разбирате какво означава за нас подкрепата, която оказвате на Алек. Помагате ни да бъдем по-силни родители и партньори в този невъобразим период, породен от една сърцераздирателна трагедия. Всеки един от вас ми напомня, че не сме сами“ – пише 39-годишната Хилария, майка на 7 деца. 

Източник: ladyzone.bg

Свързани статии