Актуално

На фокус

Извършиха преврат в гражданското управление на първия опълчил се град в града на мафията ГЕРБ.

Извършиха преврат в гражданското управление на първия опълчил се град в града на мафията ГЕРБ.

14.11.2022

Десислава Иванчева, фейсбук

2333


На днешния ден преди 5 години жителите на район "Младост" ми се довериха и ме избраха за свой пръв независим граждански кмет. С едно единствено обещание:  че ще спра презастрояването на квартала ни.  Аз Десислава Иванчева, като независим кандидат с волята и подкрепата на гражданите и каузата ни да се борим със строителните и градоустройствените безобразия победихме с 60% на 35% (5% не подкрепям никого) кандидатът от ГЕРБ - Мария Илиева (впоследствие депутат от ГЕРБ).
За точно 364 работни дни, ние като гражданско управление без опит в държавната администрация успяхме да разкрием множество схеми, спряхме 650 000 кв.м. незаконни строежи, контролирахме стриктно строителството, разкрихме много откраднати земи и апартаменти, актувахме 338 874 кв.м. общинска земя и засегнахме интереси за 3 671 510 000 лв. (Биляна Петрова е математик и може да го докаже с точност).  Саботираха ни по всякакъв начин, чиновници, политици, медии, "инвеститори". Заплашваха ни, блокираха работата ни, правеха ни постоянни проверки, които така и не откриха нищо нередно в нашето управление. Накрая пратиха бухалката си КПКОНПИ и баретите да нахлуят в сградата на кметството и извършиха преврат в гражданското управление на първия опълчил се град в града на мафията ГЕРБ.
В нашата устременост и наивност да се борим с далаверите на имотна и общинска мафии ние се изправихме срещу цялата Столична община и нейния стремеж да извърши поголовно презастрояване с предвижданите промени в Закона за устройство на застрояването на Столична община (ЗУЗСО). Поискахме вето от президента Румен Радев, а на 18 април 2018 г. беше нашата пресконференция в БТА на тема ЗУЗСО. Но ние с Биляна Петрова не успяхме да присъстваме на нея, защото предишния ден бяхме зрелищно арестувани 10 часа и заснемани наживо в центъра на София. 
Набеждаването и униженията в ареста не ни пречупиха, защото знаехме, че справедливостта е на наша страна и сегашната ситуация трябва да бъде променена, а народът събуден. 
Квартал Младост показа, че самоповярвалата си мафия може да бъде съборена, демокрацията е възможна, а независимото гражданското управление - в полза на самите гражданите. Макар и изтърпени с много страдания и унижения за някои, промяната е възможна! Гласувайте и направете своя избор за най-независимите кандидати и срещу статуквото! Призовавам всички честни хора да не гледат с апатия, да не се отвращават и да продължават да се борят. Защото нечестивите и дори насилниците точно на това разчитат!
 

Свързани статии