Актуално

На фокус

ИЗВЪНРЕДНО: ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП

ИЗВЪНРЕДНО: ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП

09.04.2021

Втори фронт

2580


ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии на изборите - загубилите изборите ГЕРБ и БСП. Това коментира председателят на партията Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг.

"Но водени от грижата за хората и за страната - а мотото на кампанията ни беше "Рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание", каза още Карадайъ.

"Но водени от грижата за хората и за страната - а мотото на кампанията ни беше "Рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цел,и без да участваме в него", подчерта той. 

"Като примерни цели можем да посочим борбата с ковид и икономическите и социалните мерки за подкрепата на бизнеса и обществото. Друга цел - планът за устойчивост. Следващата тема може да бъде подготовката на държавата за следващия оперативен период. До тук с примерните цели ще спра, но ще добавя, че ние от ДПС призоваваме всички партии и коалиции от 45-то Народно събрание за диалог и отговорност", отбеляза още Карадайъ.

"И накрая ще завърша с едно изречение - ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега".

  Източник: eurocom

Свързани статии