Актуално

На фокус

Изненада: Бареков и съпругата му в досиетата „Пандора“, укривали офшорка

Изненада: Бареков и съпругата му в досиетата „Пандора“, укривали офшорка

20.10.2021

Втори фронт

615


Мария Календерска, бивша журналистка, политическо лице и съпруга на политика Николай Бареков е била собственик на офшорната фирма Sirius Investing, разкриват Досиетата Пандора.

Календерска е била длъжна да декларира тази собственост пред КПКОНПИ като член на ръководството на политическа партия, но не го е направила. Николай Бареков също е бил длъжен да обяви тази собственост на семейството му, но не е декларирал скрития актив на Календерска нито пред КПКОНПИ, нито пред Европейския парламент.

Sirius Investing е свързана със собствеността на фирмата “Инвестиция.БГ” ЕАД, която се прослави покрай къщата в Драгалевци обитавана от Николай Бареков. На 12.12.2013 г. фирмата придобива имота за 977 915 лв. Тогава собственици на “Инвестиция.БГ” се явяват Магдалина Христова, Тина Веселинова и Иванка Неделчева.

Произходът на средствата “инвестирани” от трите млади дами е загадка. По-късно Магдалена Христова става член на контролния съвет на партията на Бареков “България без цензура”, а Иванка Неделчева се изявява като негов личен PR.

През пролетта на 2014 г. става известно, че в този имот на ул. Лешникова гора 79 живее председателят на ПП “България без цензура” и бивш директор на ТВ7 Николай Бареков. Тогава той заявява пред медиите, че плаща наем от 1000 евро за къщата. Следва краха на КТБ и появата на публична информация за масивното финансиране на ТВ7 и “България без цензура” от банката.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания