Актуално

На фокус

Изборният туризъм е по-силен от COVID: Безплатни PCR тестове и билети са новите кебапчета

Изборният туризъм е по-силен от COVID: Безплатни PCR тестове и билети са новите кебапчета

04.04.2021

Втори Фронт

4046


Изборен туризъм тази година почти не се наблюдава, но въпреки пандемията от коронавирус, все пак има автобуси, които пристигат пълни от Турция.
По информация на Нова телевизия има слухове дори, че част от хората са получили безплатни билети и PCR тестове.

269 000 са имащите право на глас, включени в избирателните списъци тази година в област Кърджали. Те са с 80% повече спрямо предишния вот, тъй като изискването за уседналост този път не важи. Всички, които не живеят на територията на областта, но са с постоянен адрес, имат право на глас.

Мобилните комисии за карантинирани в областта са 11. 4 от тях са за територията на Община Кърджали. Хората в изолация са 86 в общината и 360 - в областта.

Голямата неизвестна е дали ще бъде спазена и тази година традицията в Турция да се регистрира най-високата избирателна активност в български секции.

В квартал Авджълар в Истанбул през целия ден вчера имаше микробуси с високоговорители, които обясняваха как ще се проведе вотът за български парламент. Но в друг район на Истанбул, Газиосманпаша, нямаше никакви индикации, че днес предстои вот, улиците бяха пусти.

Изборният ден продължава до 20 часа с възможност за удължаване до 21 часа. Очакват се дълги опашки в Истанбул, Бурса и най-вече в Чорлу, където има две секции, а предварително регистрираните за вота са по близо 2000 за всяка.

   Източник: frognews

Свързани статии