Актуално

На фокус

Ивайло Нойзи Цветков: На ИТН предстои квантов скок от попкултурата в политиката

Ивайло Нойзи Цветков: На ИТН предстои квантов скок от попкултурата в политиката

17.04.2021

Втори Фронт

2603


„Важен въпрос е дали наистина има анти-ГЕРБ мнозинство. Пукнатините в тази изключително хетерогенна маса ще се разрастват. Твърде прибързано се твърди, че е дошъл краят на ГЕРБ“.

Коментарът е на журналиста и културен антрополог Ивайло Нойзи Цветков. Според него всички мислят за предсрочни избори.

„Не трябва да бъде подценяван факторът Румен Радев, от който се очаква да оглави, да консолидира протестния вот. Но той не е дал такава практическа заявка“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът заяви, че „Има такъв народ“ (ИТН), „понесени на крилете на резултата“, смятат, че едни предсрочни избори вероятно ще увеличат техния резултат:

„Не съм сигурен дали това няма да им изиграе лоша шега... Те се превръщат в one issue партия - мажоритарни избори, та, мажоритарни избори. Но другите свръхзадачи - ваксинация, икономическа криза, план за възстановяване, са несравнимо по-важни от това дали сега ще се промени избирателната система. Пред ИТН има голямо предизвикателство, културологично, как да прескочат от попкултурата в политиката. Това е квантов скок, който не всеки би успял да направи, или поне не елегантно“.

По думите му „политиката, колкото и да е изкусително да се гледа през калейдоскопа на шоуто, трябва да решава съдби“. 

Източник: БНР

Свързани статии