Актуално

На фокус

ИВАЙЛО КАРАНЬОТОВ ПРЕД ВТОРИ ФРОНТ: Всички комунисти се "боядисаха", само КОД ме карат да се чувствам достойно

ИВАЙЛО КАРАНЬОТОВ ПРЕД ВТОРИ ФРОНТ: Всички комунисти се

01.04.2021

Втори Фронт

7993


Дни преди българите да направят своя избор пред урните се срещаме с бизнесмена Ивайло Караньотов, който има завидна спортна биография зад гърба си, а днес се радва на най-важните постижения в живота си-своите деца и внуци.

Втори фронт: Г-н Караньотов, нека в началото на разговора ни да очертаете образа си на избирател?

Ивайло Караньотов: Аз съм един средностатистичесни не толкова българин, колкото софиянец, което малко променя средностатистическото.  Гордея се с родителите ми, които ми дадоха ценностната ми система, но се гордея и с моите деца, които успях така да възпитам, че да успяват да екстремястват в тази страна. 

Аз винаги съм бил крайно десен, така съм възпитан, така съм израсъл, в тотална ненавист към комунизма. Всичките тези години съм гласувал за дясна партия. Гласувах за партии, които са се правили на десни, защото се оказва, че такива в последните години е нямало. До такава такава степен са свели мойте изисквания и претенции, че въпросът беше да гласувам против червеното, независимо че  отново гласувах за  червено с пълното си съзнание. Но поне тези червени играеха театъра, че са някакви розови представители на Европа.

Аз съм на 63 години, познавам човек по физономията. За мен физиономията е атестат за човека. Като видя един Бабикян по телевизията, тичам до тоалетната, аз не мога да му повярвам. Като видя БСП няма как да им повярвам, нищо, че се броят за европейци. 

На мен ми липсваше нишата, аз останах като сирак и предполагам не съм сам, а има много като  мен. Когато беше СДС -скачахме, викахме, докато един ден се огледах и видях от ляво комунист, от дясно доносник и аз видях, че СДС е една прехвърлена партия.

Аз искам да видя това, за което са ми говорили баба ми и дядо ми, да го видя материализирано.

Втори фронт: Имате ли партия, на която симпатизирате на тези избори?

С пълно недоверие преди няколко дни се заслушах в г-н Москов  да говори по телевизията и видях как той лека -полека подрежда мойте мисли. За мен са достатъчни -неговата физиономия и неговите думи, за да мога да се приютя в тази ниша, която ми липсаваше да се чувствам достойно. Защото аз като ходех до урните последните годнини, после не можех да се гледам в огледалото.

Комунистите не държат на семейството и тези изключения, които държат сега правят малцинство. Аз се хващам за тези няколко неща при Москов, защото Европа остави консервативното последните няколко години. Тръгна по някакъв джендърски наклон надолу. Аз държа мъжът да е мъж, а жената-жена.

Другото, с което се припознавам в г-н Москов е декомунизацията.  Баща ми казваше още 90-те годни “не ги ли изтрепете тия до крак, не очаквай нещо да стане”. Няма как да има един комунист в една организация и нещо да стане, защото парите винаги ще отидат при него.

Г-н Москов казва “декомунизация и лустрация"- това са основни неща, ако дори се опитаме да го направим ще е огромен успех. Трябва да има някакво равновесие на това, което се е случило преди, за да тръгнат нормално нещата.

Втори фронт: Как си обяснявате, че партия като КОД с консерватични възгледи е почти бутикова?

Ивайло Караньотов: Тази партия е за малко по начетени хора. Младите хора са масово необразовани, за тях светът почва от Азис нататък. Като не знаят нищо за близкото си минало, няма какво да направят освен да цъкат на телефоните си. Ще е нужно много дълго време, за да се създаде поколение, което да зачита историческите истини, които ти дават пътя да вървивиш.

 

Свързани статии