Актуално

На фокус

Иван Ангелов се отметна за фурмите от Дубай – били дарение, не ги бил продавал на печалба

Иван Ангелов се отметна за фурмите от Дубай – били дарение, не ги бил продавал на печалба

20.05.2021

Втори фронт

7823


"Обърках се за фурмите. Фурмите от Дубай са дарени, в парламента допуснах грешка като казах, че сме спечелили от тях", обяви собственикът на "Градус" Иван Ангелов по прякор Пилето, който се яви в прокуратурата на разпит по сигнал на БОЕЦ.

Заедно с него дойде и защитникът му адвокат Менко Менков. Двамата били призовани по телефона.

Менков обяви, че клиентът му не дължи нито стотинка на агробизнесмена Светослав Илчовски. Отрече и твърдението на Илчовски, че Ангелов е близък с магистрати. Според адвоката между двамата бизнесмени има търговски спор, който ще се реши в съда. Менков каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов. По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата.

На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 г. земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов. Именно той му подарил златните кюлчета и му поръчал плеймейтката за 5000 лв., която е заснела пачките и кюлчетата в нощното шкафче на лидера на ГЕРБ.

Земевладелецът Светослав Илчовски твърди и че по инициатива на бившия премиер цената на акциите на "Градус" е била изкуствено надута, за да бъдат прибрани 100 млн. лв. от пенсионните фондове.


По думите на Менко Менков обаче Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му. Проверката е била направена непосредствено след изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия.

   Източник: offnews.bg

Свързани статии