Актуално

На фокус

Ива Николова скочи срещу президента Радев: Не бях допусната да си задам въпросите!

Ива Николова скочи срещу президента Радев: Не бях допусната да си задам въпросите!

01.02.2021

Втори Фронт

816


Новината, че Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат предизвика очакван гняв сред управляващите.

Журналистката от проправителствената медия „Пик“ Ива Николова не е била допусната до президента Радев, за да му зададе въпроси, съобщи самата тя.

„Още на влизане попитах в пресцентъра дали ще има въпроси, защото бях подготвила много важни питания. Те ми отговориха, че ще има, но на въпроса ми дали вече медиите са разпределени и се знаят въпросите, те си признаха – да! Това казва всичко за начина на работа на този екип и какво можем да очакваме от тях“, каза още Николова.

Ето и въпросите, които Николова е приготвила специално за президента:

„- Г-н Радев, смятате ли, че сте президент на всички българи и изпълнявате първостепенната си роля на обединител на нацията, щом досега никога в историята ни друг президент не е разделял до такава степен народа с призиви за метеж?

– Как ще коментирате обвиненията от видни юристи, че нарушихте конституцията, като поискахте оставката на действащ и законно избран кабинет и съучаствахте в опита за преврат, зовейки за насилствено взимане на властта?

– Как ще коментирате сериозното текучество в екипа ви, що се отнася до хората, които отговаряха за медийната ви политика – Елена Йончева, Иво Христов, Калоян Методиев, има ли отношение към това съпругата ви, която бе пиар.

– Какво е отношението ви към прокурорските проверки срещу съветниците ви за шпионаж?

– Смятате ли, че сте изолиран от външната политика и световните лидери, след като ви канят извънредно рядко на визити, и то в страни като Албания и Естония?

– Продължавате ли да се чувствате ангажиран към закупуването на изтребители „Грипен“ и ще направите ли ревизия на сделката за американските Ф-16, ако отново имате служебен кабинет?

– Защо продължавате да не почитате жертвите на комунизма и да сте първият президент в демократичната ни историята, който не изразява съболезнования на този ден за избитите представители на политическия ни, интелектуален и военен елит, а в същото време не пропуснахте венеца за Никола Вапцаров? “.

Свързани статии