Актуално

На фокус

Ива Митева: Татяна Дончева ми предлагаше човек за шеф на митниците

Ива Митева: Татяна Дончева ми предлагаше човек за шеф на митниците

07.09.2021

Втори фронт

5292


Не разговарям с Татяна Дончева. Това каза пред журналисти председателят на парламента Ива Митева.  Тя посочи, че не разговаря с нея, откакто е скъсала проекта на решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател. "Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на "Митниците", заяви Митева.

Ива Митева: Татяна Дончева ми предлагаше човек за шеф на митниците

Тя посочи, че не разговаря с нея, откакто е скъсала проекта на решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател.

"Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на "Митниците". Когато тя излезе с едно изявление и каза, че съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите й, се обадих й и казах кога го е чула от мен. Тя тогава много учудено ме попита: "Ама не си ли?" Не приемам такива интриги, не приемам такова поведение. Поведението е отвратително. Отвратително е за политика, която се прави по този начин", каза още Ива Митева. Тя обясни, че много ясно Конституционния съд казва кога има кворум и как се гласува. "Кворумът установява брой присъстващи, а не участващи в гласуването", заяви още Ива Митева. Тя призова Татяна Дончева да спре да импровизира и да прилага правилника, както трябва.

   Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии