Актуално

На фокус

Ива Митева: Ще внесем проект за отмяна на Великденската ваканция на депутатите

Ива Митева: Ще внесем проект за отмяна на Великденската ваканция на депутатите

15.04.2021

Втори фронт

9040


Ще внесем проект Великденската ваканция на депутатите да бъде отменена. Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти.

"Смятаме, че парламентът трябва да заседава. Става дума за два дена след празниците официалните и няма нужда парламентът да бъде в почивка. Още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме създаването на първите комисии. Това, което категорично смятаме, че трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия, тъй като това се налага. Налагат се изслушвания, налагат се задаване на въпроси и получаване на съответните отговори", заяви още Митева.

Тя отговори и на въпрос дали има консенсус за промени в Изборния кодекс сред парламентарните групи. "Това все още поне аз не съм го коментирала. Ние днес имаме намерение да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Надявам се да съберем подкрепа по много от пунктовете в законопроекта. Те касаят райони чужбина, пощенското гласуване, отварянето на гласуването на българите в чужбина", каза Ива Митева.

   Източник: ТРУД

Свързани статии