Актуално

На фокус

Ива Митева: Оттеглянето на Слави е достойно. Този път ще опитаме да сформираме правителство

Ива Митева: Оттеглянето на Слави е достойно. Този път ще опитаме да сформираме правителство

08.06.2021

Втори фронт

736


Едно от водещите лица на ИТН - Ива Митева, председател на парламента в краткия му мандат след 4 април - допусна, че партията ще опита да състави правителство след новите избори. При мандатната рулетка предния път формацията на Слави Трифонова отказа да предложи министри. "Моето вътрешно убеждение е, че ще се опитаме да направим правителство, доколкото това е възможно и отговаря наистина на нашето убеждение и мисленето ни. В предишния парламент беше много трудно да се работи. Когато работите нещо, наистина трябва да го правите с добър партньор  - да знаете, че имате дума срещу себе си, на която винаги можете да разчитате", заяви тя пред Нова телевизия. Все пак Митева уточни, че първо трябва да се види резултатът от вота на 11 юли. 

На въпрос в каква степен е възможно с мандата на една от партиите на протеста да се удължи управлението на настоящото служебно правителство, тя отговори, че това е сложна комбинация. "Нека да не бързаме. нека да седнем да обсъдим и до какви решения ще стигнем", добави Митева.

Тя даде негативна оценка на работата на Иван Гешев. „Явно главният прокурор не си е свършил работата от това, което виждаме -  включително налагането на санкции от страна на САЩ“, каза Митева.

   Източник: СЕГА

Свързани статии