Актуално

На фокус

Ива Митева: Днес започват разговори на експертно ниво в сектор „Правосъдие“

Ива Митева: Днес започват разговори на експертно ниво в сектор „Правосъдие“

26.07.2021

Втори фронт

355


Днес продължават преговорите за съставяне на правителство между експертите на „Има такъв народ“ и на другите четири партии. В Народното събрание се събра комисията по правилника. Преди заседанието информацията за предстоящите преговори е оскъдна. Но днес следобед ще се водят разговори на експертно ниво в сектор „Правосъдие“. Това обяви пред bTV председателят на парламента Ива Митева.

„Все още не е връчен проучвателния мандат. Нека президентът да го връчи, имаме срещи по секторна политика, по-скоро за правосъдие, но нищо не знам подробно и аз също. Разговаряйте с ръководството на партията“, каза тя.

„Ние със сигурност ще имаме собствени промени. За нас е важен парламентарният контрол, за нас е важно да се финансира на светло експертизата на народните представители“, каза от своя страна Мария Капон от „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

ГЕРБ пък си държат на правилника от 44-ото Народно събрание и да останат процедурите, които гарантират позицията на опозицията на трибуната, стана ясно от думите на Анна Александрова, която нахока останалите: „Те оставиха правилник паметник на глупостта в 45-ото Народно събрание, да си го оправят.“

„ДБ ще настоява за две основни неща, свързани с процеса на модернизация. Предвиди се в 45-ото НС да се комуникира с електронни подписи и за едни по разумни гаранции за по-качествен законодателен процес и създаване на Комисия за иновации и електронно управление“, заяви Надежда Йорданова, „Демократична България“.

„Ние не участваме в преговорите, казахме каквото имахме да кажем“, коментира пък Данчо Цонев от ДПС.

   Източник: frognews

Свързани статии