Актуално

На фокус

ИТН: След Ива Митева за премиер може да пробват и със Снежанка. Няма да преговаряме за кабинет

ИТН: След Ива Митева за премиер може да пробват и със Снежанка. Няма да преговаряме за кабинет

24.08.2021

Втори фронт

6092


ИТН няма да преговаря за кабинет с третия мандат. Това заявиха пред Фрог нюз хора от партията. „Каквото сме обещали, ще го спазим. Предложението Ива Митева да е премиер го приемаме като фитил. Пробват се дали номерът ще мине. Със същия успех може да поискат Снежанка и седемте джуджета“, уточниха от партията на Слави Трифонов.

Те допълниха, че никакви  разговори до този момент не са водени в тази посока - нито с ДБ, нито с ИБГНИ . „Държим на думата си“, обясниха от ИТН . Припомняме ви, че преди ден съпредседателят  на ДБ  Атанас Атанасов заяви, че шефът на парламента Ива Митева би била добро предложение за министър-председател. Днес същия рефрен публично  повтори и адв. Николай Хаджигенов  от ИБГНИ, което навежда на мисълта за добре съгласувани действия.

От ИТН  приемат подобни изказвания като сиренцето  в капана, на което трябва да се хване мишката. До петък ще стане ясно на коя политическа сила ще се падне третия и последен шанс за съставяне на кабинет. Изборът ще е на президента Румен Радев.  Очакванията са разнопосочни  – основно БСП  и ИБНИ .  И двете партии са убедени, че ако не привлекат ИТН  на масата за преговори, директно се отива на избори.

Преди няколко дни Слави Трифонов написа във Фейсбук: " Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.
Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа".

  Източник: frognews

Свързани статии

Левицата