Актуално

На фокус

ИТН: Не сме проблем, а решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори

ИТН: Не сме проблем, а решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори

12.08.2021

Втори фронт

4386


Депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев изчете пред парламента декларация от името на ПГ на партията, в която обоснова мотивите за напускането на пленарната зала преди гласуването на решение за оставката на предложения за премиер в проектокабинета на ИТН Пламен Николов.

Ето и целият текст на декларацията:

Едва ли има български гражданин, който да не видя какво се случи при преговорите за съставяне
на кабинет на „Има такъв народ“.

Едва ли и има български гражданин, който да не помни, че ние заявихме, че няма да предложим кабинет, ако нямаме подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. И тъй като те не ни подкрепиха и публично заявиха, че няма да ни подкрепят, ние направихме точно това, което казахме. Кое не е ясно и какъв е проблемът?! Защо сега се правите, че не разбирате,че с отказването на Пламен Николов практически мандатът не е изпълнен, а си организирате решение и дебати по толкова ясен казус?

Защо сте се вторачили в „Има такъв народ“, при положение, че вие имате три четвърти от парламента, всички сте заедно и вашето минало го доказва. Едва ли помните толкова малко. БСП бяхте с ДПС, Мая Манолова беше от БСП и беше заедно с ДПС. Татяна Дончева беше от БСП и беше с ДПС. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов и се обръщаше към него с думата „шефе“.

Подкрепата на ДПС към ГЕРБ беше публична тайна, въпреки, че официално не бяха в коалиция. Те гласуваха толкова много закони заедно, че практически бяха в коалиция. Всичко това са факти, а поведението ви в момента е все едно това не се е случвало. Това е изумително.

След като говорихте за исторически шанс, сега имате историческия шанс пак да бъдете заедно - така, като винаги сте били. Така че престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, а сме решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори.

Затова, сега парламентарната група на „Има такъв народ“ ще излезе от пленарната зала, за да не участва в този фарс; за да ви остави заедно, каквото е обективно вашето желание и ще се върне веднага, след като всичко това приключи.

  Източник: БНТ

Свързани статии