Актуално

На фокус

Италия смята да произвежда "Спутник V" и без одобрението на EАЛ

Италия смята да произвежда

09.03.2021

Втори Фронт

631


Руската коронавирусна ваксина "Спутник V" ще се произвежда в Италия, дори ако Европейската агенция по лекарствата (EАЛ) не одобри употребата на лекарството в ЕС. Това заяви председателят на Италианско-руската търговска камара Винченцо Трани в интервю за кореспондент на ТАСС, отговаряйки на въпроса дали е възможно да се произвежда лекарството без сертифициране от EАЛ. "Да, разбира се. Важно е да се разбере, че самият производствен процес няма отношение към продажбите на ваксини на дребно, това са два различни процеса. Мисля, че дори и да няма разрешение [в ЕС], съществуват много други страни, където тази ваксина е много необходима", каза Трани.


По-рано Руският фонд за преки инвестиции обяви сътрудничеството си с швейцарско-италианската компания Adienne Pharma & Biotech за производството на ваксината "Спутник V" в Италия. На 8 март Италианско-руската търговска камара обяви подписването на съответното споразумение.

Във вторник в. "Република" съобщи, че "Спутник V" ще се произвежда от юли в завода на Adienne Pharma & Biotech в Капонаго, област Ломбардия, добавя ТАСС.

 Източник: glasove

Свързани статии