Актуално

На фокус

Искат оставката на шефа на общинския съвет в Каварна заради побоя над кмета на село Белгун

Искат оставката на шефа на общинския съвет в Каварна заради побоя над кмета на село Белгун

14.04.2021

Втори фронт

1399


Общински съветници искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов. Той е от ГЕРБ.
Причината е в обвиненията срещу него за участие в побой над кмет на с. Белгун  в нощта на парламентарните избори. В мотивите си съветниците заявяват и че той системно не изпълнява задълженията си и уронва престижа на институцията, която представлява.

Във входираната докладна записка се посочва, че председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов си позволява да променя текстове на проекти, без предварително те да са минали за обсъждане в комисии, както и че нарушава комуникацията между общинските съветници и администрацията.

Докладната записка за предсрочното прекратяване на правомощията на Йордан Стоянов ще бъде разгледана на следващото заседание, което според Закона за местното самоуправление и администрация трябва да бъде свикано в седемдневен срок.

Съветниците излизат и с декларация относно замесването на името и длъжността на Стоянов в случая с пребития кмет на с. Белгун, като остро осъждат подобен акт на насилие и твърдо се разграничават от извършването на подобна жестокост.

 Източник: frognews

Свързани статии