Актуално

На фокус

ИСКАМ ЗАКОН СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО, КАКТО ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОНИ СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ХОЛОКОСТА!

ИСКАМ ЗАКОН СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО, КАКТО ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОНИ СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ХОЛОКОСТА!

06.03.2021

Акад. проф. Петър Иванов

3462


“Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!” – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен пенсиониран певец, правещ се на умен.

Моят въпрос е: А отричането на турското робство не е ли същото престъпление и не поругава ли паметта на убитите и измъчваните българи през петте века преди Освобождението?

В редица страни на ЕС отричането на Холокоста се счита за престъпление, наказуемо според съответните закони.
ЕС работи над предложения за широк общ европейски антирасистки закон. Законът ще предвижда и наказания за отричащите Холокоста.

Във Франция например и сега е наказуемо отричането на антиеврейската политика на Германия по време на Втората световна война.
В Германия, както и в Швейцария, има осъдени, които излежават тежки присъди за престъплението “Отричане на Холокоста”

Нови страни-членки на ЕС от бившите социалистически страни пък искат текст за забрана на отричането на престъпленията, извършени по времето на Сталин.

У нас има закон за обявяването на БКП за престъпна организация.
Редно е ние да имаме и закон за носене на наказателна отговорност за отричането на петвековното турско робство и за отричането на съществуването на Национално-освободителното движение, в което участват иконите на България: Раковски, Левски, Ботев, Баба Тонка Обретенова, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Волов, Бенковски, Стамболов, Райна Княгиня, Панайот Хитов и много други, за чиито подвизи и героична смърт пишат Иван Вазов, Любен Каравелов, Захари Стоянов, Димитър Страшимиров и др.

В последно време самозвани учени от комунистическата БАН, както и други родоотстъпници, соросоиди, майцепродавци, отцеубийци и отявлени българофоби изписаха тонове хартия да доказват, че турско робство въобще не е имало, а имало съжителство, присъствие, владичество, поданство, обща история и др.

Нямало кланета, нямало Батак, нямало Кочо Чистеменски, нямало Стара Загора, нямало осакатенивт Балканджи Йово без крака и ръце, който “не дава Хубава Яна на турска вяра”, нямало три синджира роби, нямало джезие, нямало девширме, нямало опълченци, нямало Шипка и т.н.
Нищо нямало! Имало само имам баялдъ, кючеци, рахат локум, баклава и ходене на гости по празниците, както пише в учебниците на МОН.

Пък нашите възрожденци просто са били тъпанари и гадни разбойници (като разбойниците Васил Левски и Георги Бенковски, например).
Наскоро “учени” от БАН обявиха официално: “Изразът турско робство е терминологично непригоден!”

Какво казват те с тази прокламация, насочена към МОН? Казват публично, че всъщност всички възрожденски песни – „Стани, стани, юнак балкански”, „Боят настана, тупкат сърца ни”, пламенните стихове на Ботев, националната епопея „Под игото”, тефтерчето на Васил Левски, „Записките” на Захарий Стоянов и др. са всъщност негодна работа, да се махат от учебниците по история и български език, тъй като са пълни с терминологичните непригодности “турско робство”, “свобода или смърт”, “тоз, който падне…” и т.н.

Тези бюджетни “учени” искат да се ползва неуместният термин „владичество”, или даже “съжителство”.
Мисля, че подобни действия са всъщност най-голямо престъпление, и даже държавна измяна, доколкото оскверняват паметта на наши светци, на най-видните синове и дъщери на България, дали живота си за Освобожданието на България от петстотингодишното турско робство, и внушават антиродолюбиви чувства и просташки нихилизъм.
Подобно на законите за търсене на наказателна отговорност при отричане на Холокостта, у нас следващото

Народно събрание, надявам се то да не е продажно като сегашното, което, знаем, е доминирано от крадливи гербаджии, фалшиви патриоти и от турци, трябва да приеме най-спешно Закон против отричането на турското робство.
В него да се предвиждат наказания, съпоставими с наказанията за отричане на Холокоста в ЕС.

В 11 от 27-те страни-членки на ЕС (Германия, Италия, Белгия, Франция, Словакия, Румъния, Литва, Полша, Австрия, Унгария и Чехия), както и в Швейцария, се присъждат наказания до 20 години лишаване от свобода (затвор) за отричане на Холокоста.

Ако такъв подобен закон е налице и у нас, то той ще пази от поругаване националната памет на България и нейната национална идентичност, която в момента е силно заплашена по много линии и от много субекти отвън и отвътре.

Искам Закон срещу отричането на петвековното турско робство и на турските зверства!
Мъките на българите в общ план са по-големи, далеч по-дълготрайни и по-жестоки от Холокоста, представляват демоцид, и имат несравнимо по-тежки последствия за българската нация.
Законът е нужен!

 

 

 


 

Свързани статии