Актуално

На фокус

Иновативно и забавно ученическо състезание за практическа наука ще се проведе в София

Иновативно и забавно ученическо състезание за практическа наука ще се проведе в София

22.04.2021

Втори фронт

632


Наука и забавление в едно изречение? Да, възможно е! На 15 май 2021 г. (събота), между 10-15 ч. Образователен комплекс “Цар Симеон Велики” организира първото издание на състезанието за практическа наука “Асен Йорданов”. То ще се проведе на територията на TechnoMagicLand - бул. Цариградско шосе №111Б при спазване на всички противоепидемиологични мерки. 
Целта на състезанието е да изведе децата от сивото ежедневие, използвайки забавен, различен, иновативен подход и задачи за развиване на критично и аналитично мислене, комуникационни умения, комбинативност и съобразителност. 
В състезанието могат да се включат ученици от 5-и до 10-и клас, които ще бъдат разделени на отбори и ще се състезават в 2 възрастови групи - прогимназия и гимназия. Участниците ще изпълняват различни мисии, свързани с решаване на въпроси, търсене на решения и сглобяване на предмети. Те ще бъдат съобразени с възрастта на участниците и ще предизвикат находчивостта и наблюдателността на отборите. На финала учениците ще трябва да отговорят на интересни въпроси, зададени от специално жури. 
Голямата награда за победителите ще бъде посещение в лабораторията за клинични изпитвания на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа – Comac Medical, където учениците ще се потопят в иновативните процеси в сектора и ще получат помощ и съвети за кариерно ориентиране. Всички участници ще получат и сертификати за участие. 
Събитието се организира със съдействието на Химикотехнологичен и металургичен университет – София, на организации, сред които “Технократи”, списание InGlobo, Фондация “Сай Хай”. TechnoMagicLand, ARC Academy, Tinusaur,  също ще се включат с мисии и задачи за участниците. InGlobo Speed Quiz, Escape ARC, Ханойски кули - това са част от предизвикателствата, с които организаторите ще провокират креативността на участниците.
Заявки за участие в състезанието учениците могат да направят самостоятелно или чрез училищното ръководство до 10-ти  май  2021 г. като попълнят тази форма за участие или пишат на [email protected] Таксата за участие в състезанието е 5 лв. на ученик
 

Свързани статии