Актуално

На фокус

„Има такъв народ“: „Демократична България“ наруши джентълменското си споразумение

„Има такъв народ“: „Демократична България“ наруши джентълменското си споразумение

29.07.2021

Втори фронт

4156


Демократична България“ наруши джентълменското си споразумение. Никой не постави условие пред нас за имената на министрите. Това заяви по време на брифинг зам.-председателят на политическа партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

"За нас това не е затворена врата. Ние просто казваме фактите такива, каквито са. Не сме казали на "Демократична България", че не се надяваме на тяхната подкрепа при представяне на кабинет. Просто се надявам това да бъде приятелски знак към тях, да се върнат на нормалните позиции, които заявиха първоначално, че нямат желание за постове и че не е необходимо да предлагат хора в един бъдещ кабинет, особено хора, които са осъдени за кражба на интелектуална собственост. Този въпрос трябва да го зададете към тях, тъй като вчера се започна с политически декларации от тяхна посока. Ние просто водихме разговори и най-забавното е, че на тези разговори, нямаше никакъв въпрос от тяхна страна какъв ще е съставът на кабинета. Единственият въпрос, който беше, е дали ще има някой, който е бил служител на ДС в миналото. Истината е, че нашите експерти с техните експерти не просто сме всички заедно за дълбока съдебна реформа, а самите стъпки, през които трябва да се мине, са синхронизирани“, заяви още той.

Йорданов добави, че се е случило нещо в „Демократична България“ в последните два дни, но лично той не знае какво.

„Не е нужно да подписваме споразумение, защото всичко е заявено вече публично пред медиите“, допълни той.

„Да се правят внушения, че се колаборираме с ДПС е несериозно. Подкрепа не сме искали от тях, а и няма да получим. Влияние тяхно в наш кабинет няма да допуснем, така че да се говори тази мантра, че прозирала дългата ръка на ДПС е мазна лъжа“, каза още съпредседателят на ПГ на ИТН

„Защо се прави услуга на политическа партия ГЕРБ? Защо правим така, че вместо да ичегъртаме модела „ГЕРБ“, ние се опитваме с някакви странни политически действия да дадем шанс на Бойко Методиев Борисов да се връща на политическата сцена?“, попита и Филип Станев.

„Позицията на Христо Иванов беше, че нито имат желание за министри, нито ще предлагат такива. Вчера публично от трибуната на Народното събрание видяхте опит за поставяне на трима министри, единят от които е в тежък конфликт на интереси“, заяви и Станислав Балабанов.

 От ИТН обявиха, че са готови със състава на кабинета и очакват мандата на президента, а името на кандидата за премиер ще обявят при представянето на правителството в парламента. 

Брифингът на групата дойде минути след като Йорданов скочи на „Демократична България“, Христо Иванов, Мая Манолова и Асен Василев от парламентарната трибуна.

   Източник: frognews

Свързани статии