Актуално

На фокус

Ицо Хазарта: Предложиха ми да вляза в изпълнителната власт. Не бих станал министър на културата

Ицо Хазарта: Предложиха ми да вляза в изпълнителната власт. Не бих станал министър на културата

05.12.2021

Втори Фронт

1667


„Имах предложение да вляза в изпълнителната власт. Причината да не го приема, е че познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там”. Това каза в интервю за предаването „Събуди се” на Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта.

На въпроса дали би станал министър на културата, той отговори: „Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”.

Моите приятели винаги са ме подкрепяли, те знаят истинската цена, която ще трябва да платя, но ме подкрепят, каза новоизбраният депутат. Той призна, че е имал колебания дали да се захване с политика, но си е дал сметка, че ако откаже, ще съжалява цял живот. "Голяма отговорност е, защото хората, които гласуват за теб ти казват: "Искаме ти да ни представляваш в Народното събрание". Това е отговорност и не е леко, не е лесно", добави Ицо Хазарта.

"Направи ми много силно впечатление, когато президентът произнасяше своята реч. Първо, когато той влезе, голяма част от депутатите станаха, някои не станаха, разказа депутатът от ПП. После наблюдавах една парламентарна група,  вляво от мен, докато президентът произнасяше своята реч, те си приказваха, говореха си по телефона, един даже нещо търсеше в носа си, не знам какво търсеше в този нос, до лакътя я беше нахакал тази ръка. И човек изпада в едно особено положение, когато гледа това. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще бъдат различни. После се поинтересувах какви са тези хора - повечето са с висше образование. И е по-странно, че човек като мен, който е известен с песни с цинизми, щом аз знам, че това е президент, независимо дали го харесваш, дали не го харесваш, не е от значение. Има някакъв минимум уважение, който трябва да покажеш", сподели още той впечатленията си от първия ден на 47-ото Народно събрание.

Ицо Хазарта обясни, че не си е казал нищо с депутата от ДПС Делян Пеевски. „Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират - ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител”, посочи той.

Рапърът сподели, че е сигурен, че голяма част от хората ще променят отношението си към него. „Наясно съм, че ще трябва да платя тази цена. Ще си струва, ако успея да свърша смислени неща, ако остана верен на съвестта си и некорумпиран”, заяви той.

„Стана ми много готино” - така той каза, че се е чувствал, когато е станало ясно, че е победил Корнелия Нинова и Бойко Борисов в 25 МИР в София. Истинското удоволствие обаче щяло да дойде, когато успее да свърши нещо полезно.

„Не съм виждал хора като Кирил Петков и Асен Василев в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те са способни да направят наистина големи промени”, допълни депутатът.

Източник: Гласове

Свързани статии