И шефът на ГДБОП се раздели с поста си

И шефът на ГДБОП се раздели с поста си

31.05.2021

Втори фронт

8146


Шефът на ГДБОП Любомир Янев се раздели с поста си. Това научи Фрог нюз от негови подчинени.
Тази сутрин Янев е събрал  част от екипа и е признал, че вече не им е началник, защото е преназначен. Поискал е хората да не „скачат“ срещу неговото отстраняване, което втрещило всички. „Никой не е имал и най-малката идея, че ще тръгне да го защитава, а той за какво си мисли“, коментираха възмутени антимафиоти. Те напомниха, че Любомир Янев е минавал за един от най-верните хора на главния прокурор Иван Гешев барабар със зам.-директора на службата Димитър Брайков.  

Твърди се дори, че преди да се отчете на министъра и главния секретар, Янев докладвал директно на Гешев. Според източниците ни  Брайков и Гешев пък станали много близки още докато двамата се засекли по столичните районни управления. Служителите на ГДБОП са категорични, че системата на работа в службата няма да се промени, докато заместниците продължават да са на постовете си.  Те не крият, че докато Любомир Янев е бил директор на ГДБОП, непрекъснато са се питали дали има нужните професионални качества, за да заема това място.

Няколко стратегически рокади бяха извършени в МВР. Едни от тях са смяната на главния секретар Ивайло Иванов - сочен за другият "любимец" на Гешев и началникът на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков.

  Източник: frognews

Свързани статии