Актуално

На фокус

И петте павилиона край шахтата-убиец били с изтекли разрешителни

И петте павилиона край шахтата-убиец били с изтекли разрешителни

24.02.2021

Втори Фронт

1027


С изтекли разрешителни са и петте павилиона на тротоара пред болница “Св. Иван Рилски”, където 16-годишно момче бе убито от токов удар докато пресича столичен булевард.
Това стана ясно от думите на главния архитект на Столичната община Здравко Здравков по време на изслушванията по случая.

Предстои да бъде издадена заповед за премахването на търговските обекти.

Шест писма са били изпратени до районните кметове в продължение на две години, посочи за пореден път Здравков. Отговор обаче за това колко павилиона са поставени извън закона не са получени.

Проверката на общината е открила фрапантни нарушения как и петте павилиона на бул. “Акад. Иван Гешов” са присъединени с електрически кабели към мрежата за ток.

Припомняме, че инцидентът стана в следобедните часове на 14 февруари. Дни наред обаче не можеше да установи нито чия е шахтата, чий е кабелът и до кой търговски обект точно води. Започнаха проверки и търсене на виновни.

Последва и брифинг на Столичната община, на който бе обяснено, че с хвърчаща бележка е бил подписан договорът за присъединяване към електропреносната мрежа. Главният архитект на район “Триадица” Иван Шишков пък на свой ред подаде оставка. Мнозина го определиха като “жертвен агнец” и бушонът, който изгърмя заради скандала.

 Източник: frognews

Свързани статии