Актуално

На фокус

И "ЛЪВОВ МОСТ" СЕ ПРОПУКА: Само 7 години след ремонта за 28 млн. лева

И

18.02.2021

eurocom.bg

1033


Пукнатини се появиха на "Лъвов мост" в София и предизвикаха множество критики и коментари, а от Общината назначиха проверка.

След направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница" се установява, че пукнатината на асфалта се намира на мястото на направените фуги за топлинни деформации. При обстойния оглед на цялото съоръжение на "Лъвов мост" е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции, съобщиха по-късно пред БТА от Столичната община.

Оттам посочиха, че изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те дават сигурност и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания - от плюс 15 до минус 15 градуса, фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина. Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал, уточниха от общината.

Ремонтът на моста през 2014 година струваше на общината 28 млн. лева. Той предвиждаше изграждане на кръстовище на две нива. Движението по бул. "Сливница" вече минава под моста, като новото пътно платно слезе на нивото на река Владайска и започна от бул. "Христо Ботев" до ул. "Г. С. Раковски".

Свързани статии