Актуално

На фокус

#HUBAVOE, но не е готово: И на жълтите павета ще има ремонт на ремонта

#HUBAVOE, но не е готово: И на жълтите павета ще има ремонт на ремонта

27.09.2022

Втори фронт

617


 Ремонт на ремонта ще има и на жълтите павета. Фирмата-строител ще влезе, за да оправи разместванията, появили се след първия по-сериозен дъжд в София при по-хубаво време. Вероятно в четвъртък, обясниха от Столичната община. Въпросът обаче е защо изобщо се стигна до тук и докога администрацията на Йорданка Фандъкова ще повтаря, че ремонтът е чудесен, а темата се използва политически с цел уронване на престижа на столичните управници.

На снимки в социалните мрежи се виждат размествания и пропадания в сърцето на София - точно пред Народното събрание, където само преди около 20 дни приключи ремонт за 18 милиона лева. Част от снимките са от неремонтираната все още част. Други обаче са именно от уж завършените дейности, а разместванията се дължали на избраната технология.

 

"Има през последните два-три дни размествания на павета, което се дължи на това, че отстрани на ремонтираната зона и кръстовището има павета, които са с по-широки фуги. Това позволява известни премествания, но тъй като очаквахме дъждовни дни строителят ще влезе да си ги ремонтира, когато има три-четири дни хубаво време, най-вероятно от четвъртък", заяви пред Българската национална телевизия Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителството.

 

"Постарахме се доста, доста труд хвърлихме в тези участъци, има действително локални измествания от спирачните усилия на автомобилите, които ще ги поправим и ще опитаме да ги стабилизираме", допълни Красимир Цоклинов, представител на фирмата изпълнител.

 

Ако се съди по изказване на кмета Йорданка Фандъкова, която заяви категорично, че има контрол и надзорът винаги е на място, въпросната технология за нареждане е одобрена от Института на паметниците на културата и се работи по него. Ако това е така обаче, изниква въпросът - каква е тази технология, която води до подобен резултат и ако е толкова добра, спазена ли е изобщо. Ако не е спазена, чия е отговорността за това?

Фирма “Трейс” пренарежда паветата около Народното събрание. Тя е позната с множество спечелени обществени поръчки в София.

 

Вече сме писали, че основните притеснения за ремонта бяха, че състоянието на пространството около родния парламент ще стане значително по-лошо, отколкото е било. Днес резултатите са налице. Тогава обаче от фирма “Трейс” се обадиха в редакцията на ФрогНюз и посочиха, че материалът ни прави внушения и уронва престижа на фирмата.

  Източник: frognews

Свързани статии