Актуално

На фокус

Хърватите няма да коленичат срещу расизма в мача с Англия

Хърватите няма да коленичат срещу расизма в мача с Англия

13.06.2021

Втори Фронт

2981


Националният отбор на Хърватия няма да коленичи преди първия си мач на UEFA EURO 2020 срещу Англия днес, предават европейските медии.

Практиката играчите да полагат коляно започна именно на Острова и бе в подкрепа на кампанията "Black Lives Matter". Въпреки че старши треньорът на "трите лъва" Гарет Саутгейт вече обяви, че англичаните ще продължат да го правят, техните колеги от Хърватия няма да ги последват преди директния им мач.

Преди броени дни, по време на приятелския мач между Англия и Румъния, част от феновете по трибуните освиркаха играчите на отбора, които за пореден път коленичиха преди началото на мача.

Англия играе с хърватите на „Уембли” днес от 16 ч. българско време, но световният вицешампион няма да изрази своя подкрепа към расизма, предава The Athletic. Това ще стане факт, тъй като не се изисква от протоколите на UEFA.

Хърватите никога не са коленичили досега в мачове на първия отбор, макар тяхната младежка селекция да зае тази позиция по време на Европейското първенство до 21 години срещу Англия.

Свързани статии

Левицата