Актуално

На фокус

Христина Бобокова отрече да е жената от спалнята на премиера

Христина Бобокова отрече да е жената от спалнята на премиера

11.02.2021

Гласове

5805


"Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек." Така Христина Бобокова отговаря на въпроса тя ли е Мата Хари, която е снимала в спалнята на премиера Бойко Борисов в интервю за "Дневник". "Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук, обяснява си случая тя."

На въпрос защо не е казала по-рано, че не е Мата Хари, Бобокова отговаря: "Никой до момента не ме е търсил за отговор. Не мисля, че трябва да отговарям на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник....Противно на всички тиражирани мнения, не съм се крила."

"За мен продължава да бъде загадка, отговаря тя на въпрос как се е стигнало до обвиненията към братя Бобокови. Но мисля, и не само за мен, а също за много други. Често се случва определени хора да се доверяват на неверни слухове или да тълкуват погрешно чути думи. Все още не мога да си обясня случващото се. Всичко изглежда като една целенасочена атака, в която се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси. Времето ще покаже."

Бобокова разказва и за проверката на частния им музей: "През 2020 г. бе извършена цялостна, изключително мащабна проверка на колекциите на Нумизматичен музей - Русе. Тя беше в две части - предметна и документална. Проверката отне около 3 месеца, вследствие на което получихме констативен протокол с обобщение на установените резултати от проверяващите служители на Министерството на културата. Този документ удостоверява цялостното състояние и дейности на музея, отправя изисквания и препоръки, отговаря на въпросите на Върховната административна прокуратура. Важното е, цитирам: "Проверяващите не констатираха нарушения на Нумизматичен музей - Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни ценности", "Няма несъответствия между документация и инвентарна наличност", "Не са констатирани действия в отклонение на изискванията на нормативните актове по опазване и съхраняване на ценности и няма данни за престъпление".

Тя признава, че са издадени административен акт и две разпоредби за мерки и препоръки, които са отстранили в указания срок.

 

Свързани статии