Актуално

На фокус

Хаджигенов: За първи път имаме мнозинство на опозицията

Хаджигенов: За първи път имаме мнозинство на опозицията

17.04.2021

Втори Фронт

816


„ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел“. Това коментира зам.-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов в предаването "Тази събота и неделя" по бТВ.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока.

„Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. (…) Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри“, поясни Хаджигенов.

Той отново заяви, че впускането му в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим „някой, който да свърши работата, както трябва“.

Николай Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: „Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор“, поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ ще е готовност за участие „по някакъв начин“ в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на „Има такъв народ“ адв. Хаджигенов отговори: „Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен“. 

Източник: glasove.com

Свързани статии