Актуално

На фокус

Хаджигенов показа документи: 82 опозиционери са подслушвани по искане на главния прокурор

Хаджигенов показа документи: 82 опозиционери са подслушвани по искане на главния прокурор

03.06.2021

Втори фронт

3674


82 души са подслушвани с разрешение на Специализирания наказателен съд. Ставало е "на два тура": по време на протестите и след тях - политическа част, обяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

В ефира на БНТ той показа документи за подслушванията, започнали през лятото на 2020 г. - малко преди началото на протестите.

Самите СРС-та са унищожени, но ето ги доказателствата, каза адвокатът.

Откъде той има документите? Онзи ден на излизане от офиса в 10 ч. вечерта имах удоволствието да се сблъскам на входа на кооперацията с висок едър човек с каскет, който ми даде тия документи на хартия. Човекът с каскета избра мен. Нямам представа защо, заяви Хаджигенов.

Според него исканията за подслушванията са на главния прокурор: "Заявителят го няма на искането за СРС. Това е, когато главният прокурор направи такова нещо и не остават следи от него. Тоест неговото име там го няма."

Сред подслушваните са лидерът на партия "Волт" Настимир Ананиев, Тихомир Василев от "Зелена Обеля", граждански активисти, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, "вероятно проф. Минеков", политици.

Излизаме оттук и отиваме в кабинета на министър Рашков, обявиха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Друга служба е получила достъп до базата данни на ДАТО, което не се е случвало друг път - дирекция "Вътрешна сигурност". Реваха във "Вътрешна сигурност" защо ги махат. Истината е, че "Вътрешна сигурност" не може да работи по други хора, освен служители на МВР, а сега изведнъж "Вътрешна сигурност" работи по обикновени граждани, по политици, каза още Николай Хаджигенов.  

     Източник: offnews

Свързани статии