Актуално

На фокус

Хаджигенов: Манолова и Дончева се изказаха неподготвени, цопнаха в създадената от тях кална локва

Хаджигенов: Манолова и Дончева се изказаха неподготвени, цопнаха в създадената от тях кална локва

13.04.2021

Втори фронт

2543


Те (Мая Манолова и Татяна Дончева – бел.ред.) явно се изказаха неподготвени и цопнаха в една кална локва, създадена от самите тях. Надявам се, че това няма да се случва в бъдеще. Аз ще казвам нещата такива каквито са. Смятам, че въпреки всичко, ще се разберем.
Така Николай Хаджигенов коментира думите на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън!", че не е задължително Хаджигенов да е част от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън", особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Брифингът на Мая Манолова беше във връзка с думите на адвокатът, който заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

"Ще подкрепим политики, конкретни положения, защото така работи демокрацията", заяви по Нова телевизия избраният за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Хаджигенов в отговор на въпрос дали политическата формация би подкрепила Ива Митева, сочена за кандидат за председател на парламента, издигнат от "Има такъв народ".

Според него би трябвало трите протестни партии да изберат председател на парламента.

"Смятам, че "Има такъв народ" биха предложили правителство. Ако бихме имали възможност, бихме направили общо правителство с партията на Слави Трифонов", заяви Хаджигенов.

По думите му правителство на протестните партии, подкрепено от БСП, все още е възможен вариант.

"Тук не става въпрос за коалиция. БСП сами предложиха подкрепа - ще я вземем, подкрепа от ДПС – ще я вземем. Ние не можем сами, трябват ни тези гласове. Много е възможно ДПС да гласуват против Гешев. Целите на протеста за отстраняване на Борисов от властта и на Гешев. Нищо не се е променило. Целите не са се променили, промени се инструментът. Защо да не използваме този инструмент за постигане на целите си. Партиите на статуквото ще се опитат да оцелеят и ако това означава да гласуват против себе си, ще го направят", посочи Николай Хаджигенов.

"Ще обявяваме всяко едно свое действие публично – какво се случва и защо се случва", отбеляза той.

 Източник: frognews

Свързани статии