Актуално

На фокус

Гръцки медии критикуват властите за опашки на границата с България

Гръцки медии критикуват властите за опашки на границата с България

06.06.2021

Втори Фронт

1785


Гръцките медии критикуват властите за километричните опашки на чакащи туристи на пункта „Промахон“ на границата с България.

Хотелиерите настояват за спешни мерки за бърз пропускателен режим на туристите.

Медиите в Гърция излъчиха репортажи от чакащи туристи на граничния пункт „Промахон“. В коментарите се подчертава, че за поредна година хората чакат с часове, за да преминат границата.

„Не превръщайте почивката на чужденците в изпитание“, коментират журналистите с директно обръщение към правителството да се увеличат поне три пъти екипите, които работят на „Промахон“.

„Това е антиреклама за гръцкия туризъм и то в извънредна ситуация, когато всички в бранша се борят да възстановят щетите от пандемията“, заявиха пред медиите хотелиери.

В последните дни леко се облекчи трафикът на сръбски туристи, след като Скопие позволи те да пътуват през територията на Северна Македония, без да плащат пътни такси. По този начин Скопие благодари за получените ваксини от Белград и намали натоварването през „Промахон“.

Властите обясняват, че забавянето се дължи на тестването за коронавирус, макар и избирателно на случаен принцип, на влизащите чужденци през граничния пункт с България.

Източник: БНР

Свързани статии