Актуално

На фокус

Гръцката опозиция настоява да се отворят всички гранични пунктове за туристите

Гръцката опозиция настоява да се отворят всички гранични пунктове за туристите

20.06.2021

Втори Фронт

672


Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на туристи на българо-гръцката граница при „Промахон“. Опозицията настоява спешно да се отворят и други гранични пунктове, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Репортажите на медиите, които всеки ден показват опашките от туристи на граничния пункт "Промахон", предизвикаха остра реакция от страна на опозиционната партия СИРИЗА.

В специално и извънредно изявление днес депутатът от опозицията Катерина Нотопулу критикува правителството на премиера Мицотакис за "безразличие" по отношение на готовността на граничния пункт "Промахон" да приеме туристите този сезон.

В изявлението се подчертава с остър тон, че нищо не е направено да се усилят екипите на граничния пункт и да се осигури бързо преминаване на туристите.

"Правителството на Мицотакис се оказа рисково за туризма и за икономиката на Северна Гърция", заяви Нотопулу.

"Не може така да се процедира по отношение на туристите от балканските страни, които помагат на гръцкия туризъм в тези времена", цитира коментари в социалните мрежи кореспондентът на БНР.

Още преди месеци, съобщават от централата на СИРИЗА, партията е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се осигурят екипи за безопасно  преминаване на туристите.

Очаква се скоро отговор от правителството на Гърция.

Свързани статии