Актуално

На фокус

Гърция не пуска зелени коридори за ваксинирани

Гърция не пуска зелени коридори за ваксинирани

13.06.2021

Втори фронт

892


Колони от автомобили се образуват през целия ден на граничен пункт „Кулата”. 
Колите в посока Гърция се пропускат поетапно, а на пътуващите се налага да чакат над два часа в задръстването. Повечето пътуващи са изненадани от ситуацията и недоумяват защо се налага да чакат, след като са изпълнили всички условия на гръцката страна.

Причината за опашките е, че гръцките власти продължават избирателно да правят бързи тестове на влизащите в страната.

В петък здравните власти в южната ни съседка обявиха, че всички ваксини, дори тези, които не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, ще бъдат признавани за влизане в страната. Остават в сила и другите варианти - отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пристигането в страната или сертификат за скорошно преболедуване.

Зелени коридори за хората с ваксини обаче не са осигурени на граничния пункт с Гърция.

Колона от автомобили се образува и на влизане в България. Опашката от коли е около 3 км. От МВнР съобщиха, че граничният пункт работи нормално, а причината за колоната били проверките на документите на пътуващите.

За разлика от Гърция, България не прави тестове на влизащите в страната, изискват се само документи за завършен курс на ваксинация, или отрицателен PCR тест, направен до 72 часа, или бързи тестове, направени до 48 часа от пътуването.

     Източник: СЕГА

Свързани статии