Актуално

На фокус

Гърция блокира над 25 години РСМ за НАТО и ЕС и никой не можа да повлияе на политиците й да отстъпят

Гърция блокира над 25 години РСМ за НАТО и ЕС и никой не можа да повлияе на политиците й да отстъпят

23.06.2022

Георги Дракалиев

3904


Георги Дракалиев, ФБ:

Гърция блокира над 25 години РСМ за НАТО и ЕС и никой не можа да повлияе на политиците й да отстъпят, независимо, че там се смениха множество най-различни правителства.

Гърция не признаваше името на тогавашна Р. Македония, знамето й, историята й и правеше множество проблеми на гражданите й, вкл. сваляне на табелите на колите им и непризнаване на задграничните им паспорти. 

Властта в Скопие бе принудена да смени държавното знаме, имената на столичното летище, на главната магистрала, на самата държава дори, и куп други неща, за да удовлетвори прекомерните претенции на Гърция. 

Заради тази упоритост в отстояване на позициите си, Гърция е държава с авторитет и дори когато поиска да й се опростят милиарди евро, успява да го постигне.

А България се управлява от невероятни мижитурки и затова никой не се съобразява с нейните искания и интереси, дори и когато те са 100 % справедливи! 
Пък и на западните "началници" им е по-евтино да си купят нашенски политици или направо да си ги инсталират, отколкото да ни подкрепят като страна-член на ЕС.
 

Свързани статии