Актуално

На фокус

ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ: Ресторант в София няма да затвори след локдауна в събота

ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ: Ресторант в София няма да затвори след локдауна в събота

17.03.2021

Втори Фронт

664


Ресторант в София няма да затвори в събота, въпреки мерките, които здравните власти ще предприемат. Затова писаха те в страницата си във Фейсбук.

Те написаха, че искат да бъдат затворени големите търговски вериги, да помолят банките да изчакат с изплащането на кредитите, както и да спрат лихвите по осигуровките им.

Ресторантьори излизат на протест: Или ще работят всички бизнеси, или затваряте всички!

От заведението отбелязват, че собствениците на бизнес нямат право и на обезщетение при безработица.

"Докато не показвате социална отговорност, не искайте от нас да затворим. Всичко останало е диктатура, дискриминация и чиста форма на манипулация. Ние не сме роби, ние си изкарваме прехраната с честен труд и сме плащали 10 години данъци, за да показваме социална отговорност", написаха още от заведението.

Припомняме, че от събота влиза в сила частичен локдаун в София, а от понеделник най-вероятно и в цялата страна. Мерките ще бъдат обявени в четвъртък по време на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ).

"Ще бъде уточнен броят на клиентите, които могат да влизат в търговските вериги. "Зелените коридори" за възрастните хора няма да отпадат. Утре ще има заседание на Областния щаб на столицата. Ще бъдат разписани мерките и ще стане ясно кога ще влязат в сила. За момента не се предвижда затваряне на паркове и задължителни маски на открито. Следим денонощно данните и реагираме според ситуацията”, каза още шефът на на РЗИ-София.

  Източник: eurocom

Свързани статии