Актуално

На фокус

Граждани протестираха заради проекта за детска болница

Граждани протестираха заради проекта за детска болница

23.06.2021

Втори фронт

482


Родители и представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" излязоха на протест в сряда пред Министерския съвет, съобщи БГНЕС. Те недоволстват от опита на държавата в лицето на бившето правителство да настани детската болница в 40-годишно скеле.

Пред сградата на Министерски съвет тази сутрин е издигнат голям плакат с надпис: "Измамата на Ананиев за 95 млн. лв.".

Георги Богданов от „Национална мрежа за децата” обясни, че недоволството им се е засилило заради среща по въпроса, която вчера се е провела в регионалното министерство, без обаче да бъдат поканени граждани.

"Продължава да се игнорират тези 85 000 души, които подписаха петиция, която е част от това да имаме една модерна детска болница. Опитват се да се правят компромиси, да се заобикалят архитектурните норми, нормите за строителство, нормите за геодезия, всички норми", обясни Богданов мотивите за негодуванието на хората.

В началото на заседанието на служебното правителство премиерът Стефан Янев помоли министрите на здравеопазването и на регионалното развитие Стойчо Кацаров и Виолета Комитова да организират среща с протестиращите, за да „видим дали можем да бъдем взаимнополезни в търсене на решение”

     Източник: СЕГА

Свързани статии