Актуално

На фокус

Граждани oсуетиха първата копка на новата детска градина в кв. "Стрелбище

Граждани oсуетиха първата копка на новата детска градина в кв.

28.06.2022

Кристиян Шкварек. фейсбук

392


Димитър Божилов, кмет на район Триадица от "Демократична България":

"Днес група граждани осуетиха физически първата копка на новата детска градина в кв. "Стрелбище". Проектът обаче започва и ще бъде реализиран.

Доводите на хората, с които успях все пак да проведа разговор бяха, че не искат да се премахне зеленината и че не искат новата детска градина да е на това място.

Със съжаление започвам да осъзнавам, че малки групи хора, въоръжени с висок патос и изопачени аргументи диктуват дневния ред на цели квартали."

---------------------------------------------------------

За първи път от много време насам съм напълно съгласен с политик от "Демократична България". Живея в район Триадица и го поздравявам за действията. Надявам се с времето тези проблясъци на осъзнаване да достигнат до логичното заключение, че онова, с което той се е сблъсквал като районен кмет се случва от години на цялата държава:

"Малки групи хора, въоръжени с висок патос диктуват дневния ред на цялата държава " е може би най-точното определение на самата "Демократична общност", на Зелените, протестърите, "Боец", "орловград", НПО-тата.

Начинът, по който Божилов се чувства саботиран и разиграван от малки, но много шумни и самозабравили се групи хора в Триадица е същият като начина, по който се чувства цялата страна, чийто дневен ред от години зависи от няколко хиляди души в центъра на София и поредния им изблик на гражданско недоволство.

Точно както този кмет от ДБ ще "прегази" негодуванието на малката, но шумна група самозабравили се квартални протестъри, за да изпълни волята на избралото го мнозинство, така и всеки следващ кабинет трябва да се научи да "прегазва" и игнорира мнението на няколкото хиляди протестъра, които периодично изпълват площад "Народно Събрание". Да, за това ще бъде нужен гръбнак - можете да вземете пример от младия кмет от ДБ.

Свързани статии