Актуално

На фокус

Глътка свеж въздух в стерилния ефир на БНТ

Глътка свеж въздух в стерилния ефир на БНТ

15.07.2021

Втори фронт

3155


За първи път от много време нещо, което е свързано с телевизията майка, оставя приятен послевкус. Европейското първенство по футбол показа, че дори и в сегашните условия, под стерилната и сива опаковка на обществената медия, се крият свежи и цветни идеи. 
Пример за това е репортерът Бюлент Мюмюнов, чиито включвания от цяла Европа  рязко се разграничиха от станалите до болка тривиални опити за оригиналност, които гледаме. 

Друг свеж полъх дойде от предаването "Сутрин с Евро 2020". Илия Илиев успя да завладее с магията на футбола едни от най-популярните актьори и музиканти на България. А и честно казано водещият и екипът му успяха да докарат в БНТ лица от такъв ранг, какъвто рядко се достига от предаванията, самозаключили се в тясна рамка от постоянно присъстващи и не винаги особено запленяващи публиката лица. 

Чисто футболният анализ пък намери своя апогей в работата на Илиян Енев в студиата около мачовете. Той показа, че не го е страх да прекрачва стереотипните граници, а колоритните и компетентни гости само засилиха доброто впечатление. Така че надежда за обществената медия има, а дали приятният послевкус ще остане или много бързо традиционната горчилка ще го замени, ще разберем по време на олимпийските игри.

Свързани статии

Левицата