Актуално

На фокус

Глобяват болници в САЩ, които не използват навреме Covid ваксините

Глобяват болници в САЩ, които не използват навреме Covid ваксините

05.01.2021

БНР

248


Драстични наказателни мерки обявиха властите в американските щати Ню Йорк и Флорида срещу болници, които не използват своевременно доставените им ваксини срещу Covid -19, предаде Ройтерс.
Федералното правителство обяви, че досега в Съединените щати, където са одобрени ваксините на Pfizer и BioNTech и на "Модерна", са доставени общо 15 милиона и 400 000 дози, но са използвани едва 4 500 000 от тях.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че не иска ваксините да отлежават във фризерите на болниците, а да бъдат използвани по предназначение. Болниците, които не успяват да изразходват доставените им дози в рамките на седмица ще бъдат глобявани и доставките към тях ще бъдат прекратени.
Във Флорида губернаторът Рон ДеСантис пък обяви съревнование между болниците - който бие най-много и най-бързо ваксини ще получава най-големи количества. Приоритет за ваксинации във Флорида имат възрастните хора, а не медиците. Щатските власти са определили 1000 медицински сестри специално за ваксинационните центрове.

Свързани статии