Актуално

На фокус

Гълъб Донев: Близките на загиналите от пожарите могат да получат помощ от 540лв.

Гълъб Донев: Близките на загиналите от пожарите могат да получат помощ от 540лв.

06.08.2021

Втори фронт

713


,,Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат еднократна помощ от 540 лева'', заяви в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социална политика Гълъб Донев.

,,Вече са разпоредени действия на Агенцията за социално подпомагане да се направи оглед на засегнатите от пожарите имоти. На хората, пострадали от пожарите, може да се отпуснат по 375 лева помощ за жизненоважни потребности'', каза Донев.

,,Министерският съвет има готовност и работи за насочване на допълнителни пари от бюджета към общините, в които има пострадали къщи и стопански постройки. На това подпомагане могат да разчитат хората с пострадали основни жилища, с разрешения за строеж'', уточни той.


,,Другото, което държавата може да предприеме и го предприема - вече са разпоредени действия на съответните дирекции "Социално подпомагане" в населените места, където са опожарени имотите на много български граждани. Има готовност, определени са служителите от съответните дирекции "Социално подпомагане", които да вземат участие в комисиите, които ще направят оглед на щетите и ще направят преценка върху нанесените щети върху имотите на пострадалите лица. Съгласно Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане пострадалите лица, семействата могат да получат еднократна помощ от 375 лева", каза вицепремиерът.

  Източник: eurocom

Свързани статии