Актуално

На фокус

Главният прокурор на РСМ с първи коментар за тежкия инцидент на АМ ”Струма”

Главният прокурор на РСМ с първи коментар за тежкия инцидент на АМ ”Струма”

25.11.2021

Втори фронт

1052


В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите, за да могат да бъдат идентифицирани жертвите. Това заяви Любомир Йовески, главен прокурор на РСМ. Той благодари на българските власти за изказаните съчувствия и съболезнования: „Благодарност и за съчувствието на българския народ и акцията пред посолството ни“.

По думите му Борислав Сарафов проверява информацията дали в автобуса е имало туби с бензин: „Мисля, че това с тубите е спекулация и не може да се потвърди, че това е причината за инцидента“ . Относно другите автобуси се извършват проверки за документите.

„Моето впечатление е, че пластмасовите туби с бензин не бяха изгорели“, каза още той пред bTV.

Йовески изрази уверение, че българските власти ще се заемат със случая.

„Това беше ужасна гледка, не пожелавам на никой в живота си да види такова нещо“, заяви главният прокурор на РСМ.

Към този момент властите на Македония ще изчакат българските си колеги и тогава ще предприемат действия. Той увери, че властите в РСМ проверяват документите на фирмата превозвач. Йовески неколкократно изрази, че се работи съвместно с българката прокуратура и българските власти.

„За да не бъде спекулация, трябва да се изчакат докладите на обвинителите в България. Вярвам, че все още българските власти имат работа, за да изяснят причините за трагедията“, обясни той. Според него все още не може да се каже дали причината е човешка греша или техническа неизправност.

   Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания