Актуално

На фокус

Гимнастичките ни триумфират на Световното - Боряна Калейн и ансамбъла ни със златни медали!

Гимнастичките ни триумфират на Световното - Боряна Калейн и ансамбъла ни със златни медали!

10.04.2022

Втори Фронт

2884


Ансамбълът на България спечели втори златен медал на Световната купа по художестена гимнастика, която се провежда в София.

След като вчера извоюва титлата в многобоя, днес момичетата на Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Мавеска и Ясена Стойнева стигнаха до златото във финала с пет топки с оценка от 28.600 точки.

Боряна Калейн пък спечели два златни медала във финалите на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика.

Боряна Калейн

Възпитаничката на Мариана Памукова показа великолепните си и изключително трудни съчетания по най-добрия начин и стъпи на първите места във финалите с обръч и с топка.

Във финала с обръч европейската ни вицешампионка получи за изпълнението си оценка 32.100 точки, като изпревари италианката София Рафаели. Гимнастичката, която се подготвя при дъщерята и при внучката на легендарната Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи, беше оценена с 30.300 точки. Бронзът стана притежание на състезателката от Франция - Милет Мие с оценка от 29.000 точки.

Стиляна Николова

Стиляна Никилова спечели първия си златен медал от Световна купа. Възпитаничката на Валентина Иванова, която е дебютантка на състезания от такъв ранг, безапелациинно извоюва титлата във финала с булхалки. 16-годишната ни гимнастичка помете конкуренцията, като изпълни по перфектен начин всички заложени елементи, в изключително трудната си композиция поставена на музика от филма "Флашданс". Стилияна стъпи на върха в класирането с оценка от 31.850 точки.

Източник; БНР

Свързани статии