Гешев вещае юридическа катастрофа и правен хаос със закриването на спецпрокуратурата

Гешев вещае юридическа катастрофа и правен хаос със закриването на спецпрокуратурата

10.09.2021

Втори фронт

400


Обезкостяване и тричане на българските граждани и общество нарече главният прокурор Иван Гешев намеренията да бъде закрита специализираната прокуратура. Предстои юридическа катастрофа, която ще предизвика правен хаос, смята той.
Ние ще се погрижим за своите магистрати, обеща обвинител номер 1.

За закриването на бюрото за защита на свидетели той посочи, че ще бъдат застрашени животите на защитените свидетели.

Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо. Резултатът ще доведе до смачкване на най-важните дела в държавата, дела срещу олигарси, срещу организираната престъпност – убийства, телесни повреди, изнасилвания и какво ли още не. Ако това е реформа, аз не я разбирам. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в парламента за участие в насроченото за тази сутрин заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси. На него депутатите продължават работа по промените в Закона за защита на лица и измененията в Закона за съдебната власт.

Той попита какво ще стане с делата срещу Арабаджиеви, Бобокови, Баневи. „Делата за телефонни измами, за убийства, за изнасилвания – никой не може да каже откъде ще започнат”, добави Гешев и предупреди: Европейска реакция ще има.

Пред журналисти в парламента главният прокурор каза още, че явно в държавата най-важното е да се закрие един съд и да се застраши сигурността на защитените свидетели.

  Източник: frognews

 

Свързани статии