Актуално

На фокус

Гешев ”спънал” задържането на полицаите, опънали “чадър” над шофьора от Околовръстното?

Гешев ”спънал” задържането на полицаите, опънали “чадър” над шофьора от Околовръстното?

04.10.2022

Екип на Фрог нюз

316


 Спънал ли е главният прокурор Иван Гешев задържането на двамата полицаи, които опънаха своеобразен “чадър” над шофьора от Околовръстното Димитър Любенов. Това е основният въпрос, който витае в Съдебната палата и МВР, научи Фрог нюз. Припомняме ви, че при тежкото ПТП бе убит френски гражданин, а съпругата му бе тежко ранена.

Разследващите полицаи, поели случая, установили, че патрул с две ченгета били преки свидетели, тъй като случайно или не, се оказали непосредствено зад поршето на Любенов в момента на фаталния сблъсък.

Камери уловили как патрулката се оттегля от местопроизшествието и застава встрани, без да предприеме каквито и да е действия, включително и да се окаже помощ на потърпевшите. В момента, в който лъснала истината, прокуратурата била информирана, като за всичко това били представени и доказателства. Източниците ни твърдят, че тази информация достигнала по канален ред и до самия Иван Гешев.

Най-изненадващото е, че от държавното обвинение не дали зелена светлина да се предприемат съответните по закон действия спрямо издънилите се ченгета от 6-то РУП. Оставили единствено вратичка за вътрешна проверка.

Ръководството на МВР, разбира се, отстранило полицаите, а “Вътрешна сигурност” се заела с тяхното провинение. Но на практика без реални действия от страна на прокуратурата, не може да се разчита на обективно възмездие, справедливост и  вътрешно прочистване на системата.

   Източник: frognews

Свързани статии