Актуално

На фокус

Гешев дойде в правна комисия да брани спецправосъдието, депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха заседанието

Гешев дойде в правна комисия да брани спецправосъдието, депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха заседанието

03.09.2021

Втори фронт

575


Главният прокурор Иван Гешев отново се появи в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси, която днес трябваше да разглежда законопроекта за закриване на специализираните съд и прокуратура. 

Преди заседанието той заяви, че в прокуратурата няма депозиран сигнал за заплахата за убийсво на Ива Митева. Нека компетентните органи да си свършат работата, добави Гешев. 

Заседанието на комисията обаче така и не започна заради липса на кворум - отсъстваха представители на ГЕРБ и ДПС, а от БСП беше дошъл само един депутат. 

От "Демократична България" предложиха заседанието да бъде отложено с един час, както и да се проведе извънредно утре. Това предложение обаче не беше прието, тъй като съгласно правилника, заседанията не могат да се открият при липса на кворум. 

Председателят на НС Ива Митева коментира, че въобще не е изненадана, че заседанието не се е състояло.

 

"Заседанията на комисиите, както и на НС и проблемите с кворума много ясно показват накъде отива този парламент", допълни тя. 

"Странно е защо се регистрираха, а не гласуваха. За едната надница ли? За какво?", иронично коментира вчерашния казус с кворума.

Митева коментира и получената по-рано днес заплаха: 

"Много е странно, че заплахата идва непосредствено след като приех законопроекта за НСО. Странно е, че се случи точно днес. Странно е, че такива заплахи не получава например премиера, който всеки ден разпределя такива огромни суми", заяви тя пред OFFNews.

   Източник: offnews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания